Slagwerk groep

Ook de slagwerk en percussie groep van het Veldhovens Muziekkorps kent een lange historie.

In 1949 werd het toenmalige fanfarekorps van Veldhoven-dorp uitgebreid met een tamboerkorps. Met name voor buiten optredens en marsen door de straten van Veldhoven was dit een gewilde uitbreiding. Dat de keuze destijds een juiste is geweest blijkt wel uit het feit dat in 1999 de drumband van het Veldhovens Muziekkorps haar 50-jarig jubileum vierde.

Het repertoire heeft zich door de jaren heen steeds aangepast aan de ontwikkeling in de muziek voor drumbands. Momenteel staat de drumband op het gebied van marcherende werken als in de concertzaal haar mannetje. De drumband is aangesloten bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen die jaarlijks mars en concertwedstrijden organiseert. De Veldhovense slagwerkgroep komt uit in de eerste divisie. In het jubileumjaar 1999 behaalde zij tijdens het concours in het west Brabantse Hank het hoogst aantal punten van het concours. Een kroon op de inspanningen in dit gedenkwaardige jaar.

Vanaf 1 april 2005 is de drumband omgevormd tot een slagwerkgroep. De bedoeling van de slagwerkgroep is om meer melodische concert stukken te gaan spelen.

Slagwerkgroep 2017

Iedere maandag m.u.v. feestdagen en vakanties wordt er gerepeteerd in de St. Cecillia kerk – Dorpstraat 18 in Veldhoven van 20:15 uur t/m 21:45 uur.

Paul van Lokven

Dirigent en instructeur Paul van Lokven

Paul van Lokven is sinds 2013 dirigent van de slagwerkgroep van het Veldhovens Muziek Korps. Daarnaast is de volledige slagwerkopleiding in handen van Paul.

Paul is woonachtig in Heeswijk en is op negen jarige leeftijd ook daar begonnen aan zijn slagwerkopleidingen bij de plaatselijke fanfare. Hij kreeg les van Wim van Zutphen en is momenteel nog steeds verbonden aan deze vereniging. Hier kreeg Paul ook de mogelijkheid om een Tambour-Maître opleiding te volgen bij Jan Peters waardoor Paul nu ook gediplomeerd Tambour-Maître is. Momenteel volgt hij nog gespecialiseerde lessen om zich zelf nog verder te ontwikkelen in de wereld van het slagwerk.

Paul is naast het VMK ook nog actief bij andere vereniging in de HaFaBra wereld als slagwerkinstructeur waaronder het Riethovens Harmonie Corps, ook geeft hij in de Slagwerkschool in Veghel Drum- en Percussie lessen. Regelmatig is hij ook te gast als slagwerker bij diverse orkesten, bandjes en tijdelijke formaties.

Het enthousiasmeren van kinderen en jongeren voor de slagwerkwereld, via educatieve lessen en slagwerkworkshops op basisscholen of tijdens wervingsactiviteiten, is een belangrijke nevenactiviteit van Paul. Daarnaast verzorgd hij ook (Samba-)Percussie workshops voor uit een lopende groepen. Wat is er nu mooier dan samen slagwerk bespelen?

Contact: 06-20701735

paulvl@beatitmuziekeducatie.nl

www.beatitmuziekeducatie.nl

Scroll naar boven