Harmonie orkest

Het harmonie orkest (het A-orkest van het VMK) bestaat uit circa 65 leden. Het repertoire varieert van licht klassiek tot zeer moderne muziek, waarbij men zelfs hard-rock van bijvoorbeeld Deep Purple niet schuwt. Muziek voor elk wat wils, dat is het motto.

Harmonie orkest VMK

Jaarlijks verzorgt het korps een aantal concerten, binnen en buiten Veldhoven. Daarbij wordt regelmatig de samenwerking gezocht met andere harmonieen of ander soortige muziek verenigingen. Ook staan er bij regelmaat themaconcerten op het programma. Fameus zijn de twee jaarlijkse nieuwjaarsconcerten. En niet te vergeten: elke 3 jaar staat er een concertreis in het buitenland op het programma.

Nieuwjaarsconcert2020v2

Kijk voor concerten en/of uitvoeringen in de agenda van het Veldhovens Muziek Korps.

Het orkest repeteert elke maandag avond van 20:00 tot 22:15 in:

Dorpshuis d’n Bond
Rapportstraat 29,
5504 BN Veldhoven

Ralf Schreurs

Dirigent Ralf Schreurs

Met ingang van 20 januari 2020 heeft Ralf Schreurs het dirigent stokje van Stef Bazelmans over genomen. Ralf is bij aantreden 31 jaar en woont in Roermond. Hij heeft op het conservatorium Maastricht in 2014 zijn master Klassiek Euphonium gehaald, ondertussen in 2012 afgestudeerd als docent muziek en vervolgens in 2018 afgestudeerd in het hoofdvak Directie. Naar eigen zeggen heeft hij drie grote passies in de muziek: het spelen van het Euphonium, zeker in het professionele circuit, lesgeven aan groepen of individueel en last but not least het dirigeren van een orkest. Niet alleen het plezier en de voldoening maakt deze passie compleet, maar ook wat je van elkaar daaruit kan leren en het samen muziek kunnen maken.

Scroll naar boven