Opleidings orkesten

Het Veldhovens Muziekkorps kent voor de opleiding tot muzikant twee orkesten. Het Instaporkest en het Opleidingsorkest die beiden onder leiding staan van dirigente Maaike Filmer.

Instaporkest
Zodra je begonnen bent met het leren spelen van een instrument* is het goed om samen in groepsverband muziek te maken. Hier speel je eenvoudige meerstemmige partijen zodat je snel leert luisteren naar je collega muzikanten. Na het behalen van je A-diploma maak je de overstap naar ons opleidingsorkest.

Opleidingsorkest
Het opleidingsorkest is speciaal bedoeld voor beginnende muzikanten zowel jong als oud die al voldoende vaardig zijn in het bespelen van hun instrument (HaFaBra A/B niveau of minimaal 2 jaar muziekles). Dit orkest geeft je de kans samen te musiceren en voor te bereiden op de doorstroming naar het harmonieorkest. Om in het harmonieorkest mee te kunnen spelen moet je op het niveau van diploma B/C kunnen spelen.

Momenteel vormt het instap- en opleidingsorkest samen één groep en oefent wekelijks op maandagavond van 18:45 tot 19:45 uur in:

Dorpshuis d’n Bond
Rapportstraat 29,
5504 BN Veldhoven

Optredens
Voor beide orkesten geldt dat we naast repeteren ook enkele keren op treden voor publiek. Dit kunnen optredens zijn met je eigen orkest bij een afgesproken gelegenheid of evenement maar ook bij een gezamenlijk evenement van de vereniging.

* Het leren bespelen van een instrument gaat in combinatie met het leren van notenschrift. In principe wordt deze opleiding gegeven bij Art4U muziekeducatie in Veldhoven. Via ons korps krijg je een korting op deze muziekopleiding. Heb je een eigen professionele muziekdocent bespreek dan even de mogelijkheden.

Tot slot al onze repetities en optredens zijn openbaar, dus heb je interesse om lid te worden van onze vereniging ………. loop eens binnen op onze repetitieavond en luister en kijk gezellig mee.

Maaike Fillmer

Dirigente Maaike Filmer

Met ingang van 9 januari 2023 is Maaike Filmer de dirigente van het opleidingsorkest. Maaike Filmer is een enthousiaste muziekdocent met een grote passie voor muziek. Na haar studie aan de PABO op Hogeschool de Kempel te hebben afgerond, is zij begonnen aan een tweede bachelor aan de Academie voor Muziekeducatie, waar zij in 2023 van af zal studeren. Maaike is, naast dirigente van ons opleidingsorkest, werkzaam als hobodocente en als muziekdocent in het primair onderwijs. Met die ervaring worden onze leerlingen professioneel begeleid in dit voorportaal van het grote harmonie orkest.

Scroll naar boven