Opleidings orkesten

Het Veldhovens Muziekkorps kent voor de opleiding tot muzikant twee orkesten. Het Instaporkest en het Opleidingsorkest die beiden onder leiding staan van dirigent Stef Bazelmans.

Instaporkest
Zodra je begonnen bent met het leren spelen van een instrument* is het goed om samen in groepsverband muziek te maken. Hier speel je eenvoudige meerstemmige partijen zodat je snel leert luisteren naar je collega muzikanten. Na het behalen van je A-diploma maak je de overstap naar ons opleidingsorkest.

Opleidingsorkest
Het opleidingsorkest is speciaal bedoeld voor beginnende muzikanten zowel jong als oud die al voldoende vaardig zijn in het bespelen van hun instrument (HaFaBra A/B niveau of minimaal 2 jaar muziekles). Dit orkest geeft je de kans samen te musiceren en voor te bereiden op de doorstroming naar het harmonieorkest. Om in het harmonieorkest mee te kunnen spelen moet je op het niveau van diploma B/C kunnen spelen.

Momenteel vormt het instap- en opleidingsorkest samen één groep en oefent wekelijks op maandagavond van 18:45 tot 19:45 uur in de kantine van:

S.V. Rood-Wit Veldhoven
Korze 82
5504 MK Veldhoven

Optredens
Voor beide orkesten geldt dat we naast repeteren ook enkele keren op treden voor publiek. Dit kunnen optredens zijn met je eigen orkest bij een afgesproken gelegenheid of evenement maar ook bij een gezamenlijk evenement van de vereniging.

* Het leren bespelen van een instrument gaat in combinatie met het leren van notenschrift. In principe wordt deze opleiding gegeven bij Art4U muziekeducatie in Veldhoven. Via ons korps krijg je een korting op deze muziekopleiding. Heb je een eigen professionele muziekdocent bespreek dan even de mogelijkheden.

Tot slot al onze repetities en optredens zijn openbaar, dus heb je interesse om lid te worden van onze vereniging ………. loop eens binnen op onze repetitieavond en luister en kijk gezellig mee.

Stef Baselmans

Dirigent Stef Bazelmans

Sinds maart 2019 is Stef Bazelmans de dirigent van het B-orkest. Met zijn lange ervaring als docent aan de muziekschool worden onze leerlingen daarmee professioneel begeleid in dit voorportaal van het grote harmonie orkest.

Scroll naar top