VriendenLoterij steunt Veldhovens Muziekkorps met 5.000 euro

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Veldhovens Muziekkorps uit Veldhoven. De vereniging is benoemd tot Club van de Week en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Veldhovens Muziekkorps gaat het geld gebruiken voor de financiering van een nieuw project.

 

Chantal Jacobs, Penningmeester Veldhovens Muziekkorps: “Deze titel is een eer voor onze vereniging én een erkenning voor de inzet van al onze vrijwilligers. We zijn onlangs gestart met ons ‘Hee Doede Mee orkest’ volgens het Friese project ‘Nej Talint’. Hierdoor kunnen we mensen laagdrempelig kennis laten maken met het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument. In een tijdspanne van slechts 10 weken zijn deelnemers in staat een klein concert te spelen. We hebben meer inschrijvingen dan verwacht, wat voor extra kosten zorgde. Met de bijdrage van de Vriendenloterij hebben we een grote stap kunnen zetten in de financiering van dit mooie project.”

 

‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

 

Extra financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.

Scroll naar boven