Slotconcert Hee Doede Mee orkest Veldhoven

7 Februari was hun eerste repetitie, en 30 april is het slotconcert. Begin van het jaar naam het Veldhovens Muziekkorps het initiatief om mensen die nog nooit een instrument hadden gespeeld deel te laten nemen aan het Hee Doede Mee orkest. Ruim 40 mensen maakten gebruik van dit aanbod om (hernieuwd) kennis te maken met een blaas- of slagwerkinstrument. Gezien het grote aantal inschrijvingen werd door het VMK besloten om dit ook professioneel aan te pakken en werd contact gezocht met Annewiep Bloem en Guus Piekema. De Friese Annewiep en Guus zijn de bedenkers van de Nij Talint orkesten die overal in het land succesvol zijn.

De aftrap van het Veldhovense project werd gedaan door Guus en Annewiep die hiervoor speciaal vanuit Friesland naar Veldhoven waren afgereisd. Het enthousiasme van deze 2 mensen zorgde voor een geweldige eerste repetitie. Nu na 10 repetities onder leiding van dirigent Tobias van Dongen is het dan nu zover “het slotconcert van het Hee Doede Mee orkest”.

Zondagmiddag 30 april zullen de muzikanten laten horen wat zij de afgelopen paar maanden hebben geleerd. Na dit slotconcert maken de deelnemers hun keuze om wel of niet door te gaan met het bespelen van een instrument. Degenen die verder gaan komen om de week bij elkaar in het Hee Doede Mee orkest en nemen tussendoor les bij een door henzelf gekozen muziekopleider.

Bent u benieuwd naar de prestatie van deze beginnende muzikanten, of overweegt u ook weer een instrument te gaan spelen dan bent u van harte welkom op zondag 30 april om 14:00 uur in de D’Ouw School in Oerle.

Scroll naar boven