Je bent nooit te oud. . .   om een instrument te leren bespelen.

Heb je ooit een muziekinstrument bespeeld? Of nog nooit, maar wil  je het graag leren? Wil je ontdekken wat jij met muziek hebt? Lijkt het je geweldig om samen muziek te maken?

Onder de titel van ‘Hee doede mee’ gaat het Veldhovens Muziekkorps een projectorkest opstarten dat zich richt op:

 • volwassenen zonder muzikale voorkennis die spijt hebben nooit een blaasinstrument of slagwerkinstrument hebben leren bespelen.
 • volwassenen die in het verre verleden een muziekinstrument hebben bespeeld maar daar toen mee zijn gestopt en eigenlijk de draad graag weer willen oppakken.
 • volwassenen die in het verleden muziekles hebben gehad maar daar vroegtijdig mee zijn gestopt

Het doel van het project orkest is om iedereen in tien repetities en een afsluitend concert de beginselen van het bespelen van een muziekinstrument aan te leren en kennis te laten maken met het plezier van het samen spelen in een orkest. Om hier een succes van te maken wordt de beproefde ‘Nij Talint Orkest’ methode gebruikt.

Het Nij Talint Orkest concept in een notendop:

 1. Plezier in samen muziek maken
  Nij Talint Orkest gaat om plezier in samen muziek maken. En dat iedereen de kans krijgt om dat te beleven. Volwassenen, muzikale ervaring of niet, leren om een blaas- of slagwerkinstrument te bespelen. Iedereen heeft het talent om dat te kunnen. Tegelijkertijd leren ze om samen te spelen.
 2. Iedereen kan meedoen
  Nij Talint Orkest is heel laagdrempelig. Iedereen kan meedoen. Je hoeft er geen noten voor te kunnen lezen of muziekles voor te hebben gehad. Ook leeftijd speelt geen rol. Je mag fouten maken en zoveel vragen als je wilt. Iedereen krijgt in tien repetities de beginselen van de blaaskunst onder de knie.
 3. Ongedwongen sfeer
  De repetities van Nij Talint Orkest zijn gebaseerd op die van een muziekvereniging. Dat betekent dat er altijd een pauze is. Gezelligheid, ontspanning en de ongedwongen sfeer zijn belangrijk bij Nij Talint Orkest. Daarmee is het een initiatief waarbij het sociale aspect minstens zo belangrijk is als de muzikale prestatie.
 4. Ondersteuning
  Ervaren muzikanten uit de vereniging ondersteunen tijdens de repetities.

Een instrument krijg je te leen van het Veldhovens Muziekkorps. De tien repetities vinden op dinsdagavonden plaats in Dorpshuis d’n Bond, Rapportstraat 29, 5504 BN Veldhoven en worden geleid door een professionele dirigent. De kosten voor de deelnemers bedragen 150 euro. Dit is inclusief de lesmap en het eventueel lenen van een instrument en muziekstandaard.

Na het afsluitende concert is er bij voldoende interesse de mogelijkheid om als samenspelorkest door te gaan.

Op dinsdag 24 januari 2023 gaan we starten met een eerste kennismakingsbijeenkomst. Daar kan je dan ook instrumenten uitproberen voordat je op het inschrijvingsformulier je definitieve keuze maakt. Wij gaan dan zorgen voor de beschikbaarheid van de juiste instrumenten en lesmateriaal waarna we op dinsdag 7 februari gaan beginnen met de repetities.

Maar vanaf NU kun je je interesse in ‘Hee doede mee’ zonder verdere verplichtingen kenbaar maken en je tevens aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomst via het onderstaande formulier.

Wij nemen dan contact met je op voor verdere informatie en afspraken !

Dus: Hee…. doede mee ???

 

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor ‘Hee doede mee’

Scroll naar boven