Koninklijke onderscheidingen voor leden van het Veldhovens Muziekkorps

Wij zijn erg trots dat onze leden Jan Coppens en Ad Vialle de eer te beurt is gevallen om te worden verrast met een koninklijke onderscheiding. Zoals elk jaar worden ter gelegenheid van de verjaardag van het staatshoofd mensen geëerd vanwege hun grote inzet en persoonlijke verdiensten voor de maatschappij. Dat geldt zeker ook voor onze leden Jan en Ad.

Op de maandagochtend van 26 april werd hen door burgemeester Marcel Delhez van de gemeente Veldhoven het koninklijk lintje opgespeld. Natuurlijk werd in de begeleidende speech uitgebreid ingegaan op hun grote inzet en verdienste voor de gemeenschap.

Jan heeft zich tijdens zijn 53 jaar lidmaatschap van het Veldhovens Muziekkorps niet alleen muzikaal voor de vereniging ingezet. Zo is hij 16 jaar penningmeester en 35 jaar voorzitter van het globetrottersteam (reiscommissie). Daarnaast was hij 10 jaar gastheer van het beginnersorkest en organiseerde hij in die jaren het jeugdkamp. Maar ook buiten het korps is Jan actief. Hij heeft zich bijna 25 jaar ingezet als bestuurslid van het “lnternational Youthchoir Festival” (later “Voice unlimited”) in Veldhoven. Nu is hij ook alweer 5 jaar penningmeester van de Tjechische blaaskapel Die Stall-Freunde uit Wintelre. Sinds 11 jaar is hij ook contactpersoon/coördinator van diverse buitenlandse festivals voor Nederlandse orkesten.

Ad is een echt verenigingsmens die zich inzet voor een heel palet van verenigingen en maatschappelijke organisaties. Zo is hij 11 jaar bestuurslid van het Veldhovens Muziekkorps en daar als voorzitter van de evenementen commissie de drijvende kracht achter de grootse concerten van het korps. Maar hij is ook al 26 jaar bestuurslid, waarvan 13 jaar voorzitter, van “Nieuwe Levenskracht”. Ook is hij redactielid van het “Infolijntje”: hèt informatiebulletin voor de inwoners van Veldhoven dorp. Vanaf 2015 is hij mede oprichter en organisator van Echt Veldhovenz Luidkeels, het jaarlijkse meezingspektakel in Veldhoven dorp. Last but not least is hij al jaren niet alleen tamboer maar ook de secretaris van het Van Heutz Reünie Orkest.

Klik op deze LINK om foto’s te bekijken van de twee ceremonies of HIER voor de foto’s van de Corona veilige serenade.

Scroll naar boven